Усвојен буџет за наредну годину од 9.386.900 КМ

26.12.2018.

Одборници Скупштине општине Вишеград усвојили су данас буџет општине за 2019. годину од 9.386.900 КМ, који је мањи у односу на ребаланс овогодишњег буџета од 10.966.846 КМ.

Разлог смањења планираног буџета је донација која је одобрена из Владе Републике Српске и Владе Србије за капитална улагања.

Начелник општинског Одјељења за финансије Његош Танасковић рекао је да су два документа – ребаланс буџета за 2018. годину и буџет за 2019. годину подржани великом већином одборника, што указује на чињеницу да они имају потребан квалитет.

„Буџет за 2019. годину планиран је на реалним основама и могуће га је спровести. Има елементе развојног, као и бриге за сву популацију – од најмлађих категорија, спорт, култура, борачка давања, пензионери, социјална давања“, истакао је Танасковић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић изразио је наду да ће 2019. година бити много боља од ове.

„Буџет се може третирати као развојни, мада неки кажу да је потрошачки, али ако видимо све пројекте које смо започели и које намјеравамо урадити, видјели бисмо да је више развојни, него потрошачки“, напоменуо је Ђуревић.

Шеф клуба одборника СНСД-а Дарко Андрић рекао је да су у 2018. години равномјерно заступљене све категорије друштва и сви дијелови града.

„Таквим начином приступило се и у буџету за 2019. годину, гдје се види да ћемо равномјерно развијати све дијелове града са акцентом на стварање бољих услова и отварање нових радних мјеста“, истакао је Андрић.

СРНА