Усвајање Босићеве Декларације угрожава интересе истока Српске

14.12.2017.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је Срни да усвајање у Представничком дому парламента БиХ Декларације о критеријумима за дефинисање трасе будућег ауто-пута Београд-Сарајево, чији је предлагач посланик Младен Босић /СДС/, угрожава интересе народа на истоку Републике Српске и интересе Српске.

Ђуревић је нагласио да будућа траса ауто-пута преко Вишеграда представља витални елемент опстанка народа и будућег развоја на овим просторима.

Он је навео да је ово, нажалост, још један примјер да српски представници у Представничком дому Парламентарне скупштине не заступају интересе Републике Српске.

„Неприхватљива је била и ранија Босићева изјава да траса ауто-пута треба да иде преко Тузле, а ова данас усвојена декларација је за најоштрију осуду јер угрожава интересе народа на истоку Републике Српске и интересе Српске“, рекао је Ђуревић.

Он је истакао да ће се борити да буде изграђена и омогући бољу будућност за народ овог краја траса преко Вишеграда, која је усвојена Стратегијом транспорта Републике Српске.

Декларацијом, чији је предлагач Босић, предвиђено је да траса пута иде преко Тузле, Брчког и Бијељине, а не како је било првобитно предвиђено, преко Сокоца, Рогатице и Вишеграда до Вардишта.