Успјешна туристичка сезона

28.12.2019.

Директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић рекла је да је овогодишња туристичка сезона била изузетно успјешна, те да је повећан број ноћења.

Тодоровићева је навела да су ове године у Вишеграду регистрована 42 лица која пружају смјештај, што је довело до повећања броја ноћења.

Она је истакла да је ове године одржан и већи број манифестација под покровитељством општине Вишеград, чији је циљ био да сваког викенда понуде нешто ново.

Тодоровићева је рекла да је настављен континуитет од 2016. године када је Вишеград са Андрићградом постао планетарана туристичка дестинација.

Према њеним ријечима, туристима је у понуди шетња вишеградском стазом која почиње ћупријом или Андрићградом, а завршава се посјетом споменицима, као и Андрићева спомен-учионица.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да општина улаже у туризам како би број туриста био повећан.

Он је ову туристички сезону оцијенио успјешном и истакао да је томе допринијело и много туристичких, спортских и културних догађаја који су препознатљиви у овој општини.

Директор хотела „Вишеград“ Александар Којић рекао је да је ова сезона много успјешнија него прошлогодишња, јер је повећан број ноћења за 18 одсто.

Он је додао да је све више гостију са простора бивше Југославије, а за њима су гости из Бугарске, Кине и ЕУ.

„Инострани гости за сада нису имали ниједан негативан коментар, сви обећају да ће се опет вратити у наш град. Одушевљени су Андрићградом, доста њих иде у вожњу Дрином“, нагласио је Којић.

СРНА