Услови рада прилагођени тренутној ситуацији

25.03.2020.

Дом здравља у Вишеграду због пандемије вируса корона има већи обим посла, али, за сада, све задатке обавља без потешкоћа, потврдила је Срни директор ове установе Снежана Ђуровић.

Ђуровићева је истакла да особље, осим редовних активности, даје медицинске сугестије, свакодневно ради дезинфекцију, а организовани су и посебни људски и просторни капацитети за ситуацију узроковану вирусом корона.

„За сада имамо довољно опреме и људства, а у наредном периоду ћемо добровољно укључити и студенте медицине да нам помогну у раду“, нагласила је Ђуровићева и поручила да не треба долазити у Дом здравља уколико није ријеч о хитном случају.

Према њеним ријечима, особе старије од 65 година које немају никога да им помогне могу да позову Дом здравља и наруче рецепте, а након тога Туристичку организацију на број 058/620-950 како би им волонтери доставили лијекове.

„Моли се грађанство које је напуштало општину Вишеград и боравило у мјестима гдје је забиљежен вирус корона да се јаве породичним докторима и остану у кућама 14 дана да би се спријечило ширење вируса“, рекла је Ђуровићева.

Ђуровићева је напоменула да грађани обавезно морају да перу и дезинфикују руке, носе маске и рукавице и одражавају растојање од једног до два метра, као и да треба редовно да провјетравају просторије.

Она је напоменула да амбуланте породичне медицине раде од 07.00 до 12.00 часова, осим тима који ради другу смјену, док је радно вријеме првог тима од 12.00 до 14.00 часова, а другог тима од 14.00 до 21.00 час.

Служба хитне медицинске помоћи ради од 21.00 час до 7.00 часова ујутру.

СРНА