Ускоро Удружење власника ријечних пловила

26.10.2017.

Власници ријечних пловила који се баве вожњом туриста на ријеци Дрини основаће удружење како би на лакши начин уз подршку општине Вишеград реализовали своје идеје, договорено је на састанку са начелником општине Младеном Ђуревићем.

Ђуревић је рекао да би област ријечних пловила требало да буде уређена на задовољство свих становника, а посебно туриста, који долазе у Вишеград.

„Регистровањем удружења планирамо да издвојимо средства за униформисање власника пловила, адекватан простор у којем би нудили туристичке услуге, те да им омогућимо остваривање других погодности“, рекао је Ђуревић.

Он је истакао да ће општина Вишеград на свом сајту промовисати регистрована пловила, а Туристичка организација се обавезала да у својим туристичким брошурама промовише регистроване чамце и да омогући њихово представљање на Сајаму туризма у Београду.

Директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић рекла је Срни да је вожња туристичким бродовима атракција, коју у Вишеграду користи све већи број туриста.

„То је једна од области, која није законски уређена, јер власници нису на адекватан начин регистровали своју дјелатност, због чега је договорено да то учине. Осим тога, регистровањем удружења регулисао би се начин опхођења према туристима“, навела је Тодоровићева.

Према њеним ријечима, рок за регистрацију је до краја децембра, да би власници ријечних пловила, који пружају услуге вожње ријеком Дрином од наредне године пословали на начин како је договорено.

СРНА