Ускоро протокол о поступању у случају насиља у породици

10.05.2022.

Представници Форума за безбједност локалне заједнице разматрали су данас нацрт протокола о поступању у случају насиља у породици, чија примјена би требала да допринесе спречавању појаве ове врсте насиља.

Потписници протокола су представници установа, организација и институција које се баве проблематиком насиља у породици, а који ће до 15. маја бити потписан.

Окружни јавни тужилац Горан Ступар изнио је на састанку приједлоге о поступању у случају насиља у породици, Центра за социјални рад, полицијских органа.

На састанку се разматрало и о безбједности обиљежавања завршетка школске године за матуранте, прославе матурске вечери, те безбједности ученика у близини школа.

Ступар каже да је састанак Форума одржан с циљем повећања сигурности на нивоу сваке општине.

„Биле су конструктивне идеје и надам се да ће то брзо довести до очекиваних циљева. Изнио сам приједлоге о поступању у случају насиља у породици, Центра за социјални рад, полицијских органа“, истакао је Ступар.

Он је напоменуо да је пред масовна окупљања, међу којима је и матурско вече, потребно скренути пажњу на употребу ватреног оружја и средстава која су често саставни дио славља.

Директор Средњошколског центра „Иво Андрић“ Драгана Зечевић рекла је да матуранти средње школе 13. маја завршавају школу и да су због алкохола тражили присуство припадника полицијске станице у школском дворишту.

„Апелујем на родитеље да скрену пажњу дјецу и на ученике због алкохола и употребе пиротехничких средстава да због непажње не угрозе свој или туђи живот“, истакла је Зечевићева.

Директор обданишта „Невен“ Данка Митровић рекла је да је значај Форума за безбједност од изузетног значаја зато што се рефлектује на све аспекте живота и рада у граду.

СРНА