Уручени сертификати за 21 одборника

11.11.2016.

sertifikati za odbornike

У Вишеграду су данас уручени сертификати Централне изборне комисије БиХ о мандатима за 21 одборника новог сазива Скупштине општине.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Дарко Андрић рекао је да предстоји много посла и да има много могућности, али и проблема које треба рјешавати.

„Направићемо много бољу и ефикаснију Скупштину, са много младости и енергије, а одборници СНСД-а су људи доби од 27 до 40 година, укључујући и начелника општине“, истакао је Андрић.

Одборник СДС-а Бране Смиљић каже да ће одборници СДС-а наставити рад као и у претходном сазиву, додавши да ће све одлуке, без обзира ко их буде предлагао, бити спроведене у интересу грађана.

Носилац листе СНСД-а Перо Петровић на данашњем уручењу сертификата вратио је одборнички мандат због сукоба интереса.

„Разлог је моје именовање за шефа клуба у Вијећу народа Републике Српске. Ова скупштина биће много квалитетнија него што је то било раније, зато што имамо много младих и способних лица који ће учинити да Вишеград буде боље мјесто за живот“, додао је Петровић.

Новоизабрани начелник општине Вишеград Младен Ђуревић честитао је одборницима на освојеним мандатима и позвао их да заједно раде у интересу општине и њених грађана.

Нови сазив у локалном паламенту чиниће седам одборника СНСД-а, пет одборника СДС-а, по два из ДНС-а, НДП-а и ПДП-а, те по један одборник из СНС-а, СП-а и коалиције СДА/СББ.

СРНА