Уређена дјечија и спортска игралишта

24.09.2020.

Запослени у вишеградској Дирекцији за изградњу и развој и у Јавној спортској установи „Дрина“ организовали су данас акцију чишћења дјечијег игралишта у насељу Гарча.

Вршилац дужности директора Јавне спортске установе „Дрина“ Миљан Бабић рекао је да су ово редовне активности које заједнички организују ове двије установе, те да због новонастале ситуције нису били у могућности да акцију реализују на прољеће.

„Базирамо се на сва дјечија и спортска игралишта, не само градска. Очистили смо дјечија игралишта у мјестима Добрун и Гребен, вишеградским насељима Душче и Козачка, а планирамо да у наредном периоду очистимо игралишта у насељу Црнча и у селу Прелову“, истакао је Бабић.

Он је додао да је циљ ове акције подизање еколошке свијести свих становника Вишеграда о важности заштите животне средине, како би се створили адекватни услови да млади проводе квалитетно вријеме на овим теренима.

Извршни директор административног сектора Дирекције за изградњу и развој Марко Никитовић апеловао је на све кориснике игралишта да имају више еколошке свијести и да бацају смеће на мјеста гдје је то предвиђено.

СРНА