Уређен ужи дио града

29.04.2023.

Вишеградски средњошколци су у сарадњи са општином Вишеград одржали акцију уклањања смећа, шибља и корова на јавним површинама у близини моста Мехмед паше-Соколовића, око Културног центра „Иво Андрић“ и градског стадиона.

Ученица Средњошколског центра „Иво Андрић“ Уна Војиновић рекла је да је битно да код свих пробудимо свијест о томе да се смеће мора одлагати на мјеста која су за то намијењена, јер ћемо на тај начин имати љепшу и чистију околину у којој живимо.

„Природа даје доста мира човјеку и стога треба чувати ту божију творевину”, рекао је ученик првог разреда гимназије Никола Чабаркапа.

У акцију су се укључили и радници јавног предузећа „Дирекција за изградњу и развој “ који су уредили паркинг просторе око моста Мехмед паше Соколовића, а према ријечима вршиоца дужности директора овог предузећа Госпаве Крсмановић, запослени су очистили и уредили два паркинга на лијевој и десној обали Дрине у близини старе ћуприје.

„На овај начин хтјели смо да дамо свој допринос уређењу и љепшем изгледу града. Активности ћемо наставити и у наредном периоду како би Вишеград спремно дочекао предстојећу туристичку сезону, али и како би гости са стране уживали у љепотама наше општине“, додала је Крсмановићева.

Из Одјељења за урбанизам и стамбено-комуналне послове општине Вишеград најавили су да ће се након априлске акције, наставити активности на хортикултуралном уређењу градских површина, како би се оплеменио простор у којем живимо и са пуним правом одржали имиџ туристичког града.

Акцију „Април мјесец чистоће“ традиционално је покренула општина Вишеград, а у њу су се укључила сва предузећа и установе, ученици основне и средње школе, бројна удружења, као и грађани.