Уприличен пријем за најуспјешније ученике и ђака генерације Основне школе у Вишеграду

08.06.2018.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић уприличио је данас пријем за 30 одличних ученика и ђака генерације Основне школе „ Вук Караџић“ у Вишеграду Петра Марковића.

Тим поводом Ђуревић је истакао да је ова општина као и претходних година издвојила одређена средства којима је наградила све успјешне ђаке, те додао да ће ова пракса бити настављена и у будућем периоду.

„ Надам се да ћемо у нашим образовним установама и у свим наредним генерацијама имати велики број  добрих ученика, који ће се након завршеног  школовања и студија вратити у Вишеград  и допринјети на свој начин овој локалној заједници“, казао је Ђуревић.

Ученик генерације Основне школе у Вишеграду Петар Марковић каже да је испунио један од највећих циљева у досадашњем школовању те додао да очекује да ће успјешно наставити и своје средњошколско образовање.

Он се овом приликом захвалио начелнику Ђуревићу на пријему, који, како је рекао, веома значи свим награђеним ученицима.

„ Желим да се захвалим мојој учитељици Вукици Савић као и свим наставницима који су ми предавали“, нагласио је Марковић, те истакао добру сарадњу током школовања која је била на обострано задовољство.

Он каже да посебну захвалност дугује и директору ове школе који му је омогућио да отпутује на многа такмичења, која су му помогла у остварњеу титуле ђака генерације.

„ Уз мало труда и понављања претходно стечених знања, све се може постићи, додао је Марковић.

Директор Основне школе Момир Радојчић је потврдио да су ове године школовање успјешно завршила 73 ученика , те да је 11 њих добило признање у виду „Вукове дипломе“.

„Морам да истакнем да је ова генерација изузетно успјешна, што доказују и резултати након завршеног школовањали и веома добро знање након урађених тестова екстерне провјере“, додао је Радојчић, те навео да је веома поносан на њихов цјелокупан успјех.

Радио Вишеград