„Унија“ из Тешња свеукупни првак меморијалног турнира

16.10.2017.

У организацији Карате клуба „Дрина“ из Вишеграда, на Меморијалном турниру „Видоје Андрић“, који је одржан јуче у спортској дворани, прво мјесто у генералном пласману освојила је екипа „Уније“ из Тешња, друго је припало „Игману“ из Источног Сарајева, а треће „Искри“ из Подгорице.

Меморијални турнир отворио је замјеник начелника општине Вишеград Младенко Тасић. Он је изјавио да учешће великог броја такмичара на данашњем турниру представља резултат добре сарадње вишеградских спортских клубова и општине.
„Са једне стране општина обезбјеђује значајна средства за развој спорта, а са друге, захваљујући озбиљности тренера и руководиоца клубова, који се труде да то оправдају радећи свакодневно са младима, као и организацијом једног оваквог турнира, који је величанствен,“ додао је Тасић.
За најбољу такмичарку проглашена је Кристина Боровчанин, док је прво име турнира у мушкој конкуренцији Бранко Скробановић.

Домаћин турнира, Карате клуб „Дрина“ се није такмичила у генералном пласману.
Стефана Крешић из КК „До“ Тузла, освојила је двије златне медаље у категорији јуниора и сениора.
„Изузетно сам задовољна мојим наступом и организацијом. Урадила сам шест мечева из којих сам извукла побједу, укупно 10:0,“ нагласила је Крешићева.
Сребро за екипу „Младости“ из Рогатице, донијела је сениорка Сања Рајак, која је рекла да је конкуренција на такмичењу била изузетно јака.

„Задовољна сам својим наступом јер су се дјевојке јако добро такмичиле“, изјавила је млада каратисткиња.
На турниру су први пут наступили и чланови КК „Косовска Митровица“ из истоименог града, а тренер екипе Зоран Мојсиловић кући ће из Вишеграда понијети само позитивне утиске.
„Ми смо жељели да посјетимо ваше мјесто и град. Сам наступ на овом такмичњеу за нас значи пуно. Остварили смо један пријатељски контакт са КК „Дрином. Сљедеће године потрудићемо се да дођемо у што већем броју“, истакао је Мојсиловић.

На овогодишњем 12. Меморијалном карате купу „ Видоје Андрић“ учествовало је око 450 спортиста.