Унаприједити безбједност грађана

21.02.2020.

Учесници Форума за безбједност општине Вишеград истакли су да ће користити све ресурсе да би унаприједили безбједност у овој локалној заједници.

Начелник Вишеграда Младен Ђуревић рекао је да је на састанку у згради општине представника полиције, основне и средње школе, Центра за социјални рад, Дома здравља, разговарано о више тема, међу којима су и вршњачко насиље у школи и насиље у породици.

„У претходном периоду било је пријава таквог насиља, на чијем се смањивању ради уз помоћ полиције и Центра за социјални рад“, истакао је Ђуревић.

Он је нагласио да ће у наредном периоду, у договору са угоститељима, бити размотрено радно вријеме дискотека с циљем кориговања.

„Било је и неколико приједлога које би требало да реализујемо, а односе се на набавку камере којом ће управљати полиција, да би возачи смањили брзину и поштовали саобраћајне прописе“, додао је Ђуревић.

Директор Основне школе „Вук Караџић“ Момир Радојчић рекао је да је у овој школи забиљежен случај вршњачког насиља који није дјеловао драматично, али је конфликт настављен на улици, а реаговање родитеља није било примјерено.

„У школи спроводимо процедуре у складу са нашим правилником и задовољни смо сарадњом са установама“, истакао је Радојчић.

Полицијски службеник Драгослав Матовић рекао је да је проблем вршњачког насиља примјетан и да се са осталим установама ради на проналажењу најбољих рјешења, попут рехабилитације ученика у смислу побољшања понашања.

Он је навео да се правила у саобраћају поштују и да није било саобраћајних незгода са смртним исходима.

„У договору са општином радићемо на постављању стационарних радарских система“, истакао је Матовић.

СРНА