Уклоњен нелегално постављен објекат

02.12.2016.

bina

У циљу уређења ужег центра града, Комунално предузеће „Комуналац“ је у сарадњи са Ватрогасним друштвом уклонило бесправно постављен објекат бине, који се налазио на Тргу палих бораца.

Вишеград посјећује све више туриста, а знаменитости као што су ћуприја и Андрићград привлаче све више туриста. У вези са тим, нова општинска власт одлучила је да крене у реализацију пројеката уређења града. За почетак је Одлуком комуналне полиције наређено уклањање бесправно постављених објеката у граду, а међу њима је бина која је кориштена приликом одређених свечаности.

Вршилац дужности Одјељења за просторно уређење и стамбено комуналне послове Александар Ђукановић рекао је да је Комунална полиција општине Вишеград извршила контролу и утврдила да постављена  бина нема одобрење.

Он је појаснио да је Одлуком о комуналном реду општине Вишеград дефинисано да се заузимање јавних површина може вршити само уз претходно прибављено одобрење за привремено заузимање јавне површине.

Ђукановић је нагласио да је рјешењем Комуналне полиције општине Вишеград наложено Одјељењу за просторно уређење и стамбено комуналне послове општине Вишеград да отклони наведене недостатке у року од три дана.

„Одјељење за просторно уређење и стамбено комуналне послове приступило је отклањању наведених недостатака, спровело све законом предвиђене процедуре, организовала Комунално предузеће и уклонила бину коју је дала на привремено кориштење манастиру Добрун“, рекао је Ђукановић.

nacelnik

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је објекат, који је уклоњен био нелегалног карактера, те да је раније обећано грађанима Вишеграда да ће објекат бити уклоњен.

„Овакав објекат, који се налази непосредно код ћуприје, није био прикладан на овом мјесту, обзиром да је ћуприја од изузетног значаја за туристичке потенцијале и да привлачи велики број гостију“, истакао је Ђуревић.

Он је подсјетио да је бина дата на реверс манастиру Добрун, која ће бити монтирана наредне године у прољеће у комплеску манастира.