Уклоњен карантин на граничном прелазу Вардиште

13.05.2020.

У Вишеграду нема заражених вирусом корона, четири лица су у кућној изолацији, док је над 396 особа завршен медицински надзор, а карантин на граничном прелазу у Вардишту је очишћен, дезинфикован и уклоњени су шатори и кревети, речено је на данашњем састанку општинског Штаба за ванредне ситуације.

Сва лица која улазе на територију Републике Српске иду у кућну изолацију, а на граничним прелазима потребно је пријавити дужину останка, како би се одредио број дана боравка у кућној изолацији.

„На граничном прелазу се добија рјешење, особа ће пријавити колико дана борави у држави и исто толико ће бити у кућној изолацији, а у одласку морају се пријавити Комуналној полицији. Ова лица биће свакодневно контролисана, јер ће у случају кршења свих прописаних мјера услиједити новчане казне од 1.000 до 3.000 КМ“, истичу из Штаба.

Санитарни инспектор обишао је Градску пијацу и угоститељске објекте, те констатовао да се поштују сва прописана правила, редовно се врши дезинфекција и да присутни носе заштитну опрему и држе социјалну дистанцу.

У наредном периоду биће дезинфиковане школе, обданиште и скупштинска сала, а сва лица која посјећују старачке домове биће тестирана на вирус корона.

Из Штаба су апеловали да грађани носе заштитну опрему, те нагласили важност самосвијести и самодисциплине како би се сачувало здравље других.

СРНА