Учешће на Сајму туризма у Београду

29.01.2019.

Вишеградска Туристичка организација и општина ће и ове године учествовати на 41. Међународном сајму туризма, који се од 21. до 24. фебруара одржава у Београду, рекла је Срни директор ове организације Оливера Тодоровић.

Тодоровићева је подсјетила да вишеградска Туристичка организација традиционално учествује на овом сајму, као најзначајнијем фестивалу тог типа у овом дијелу Европе, посебно због тога што у Вишеград највећи број туриста долази из Србије.

„Наша жеља је да се на Сајму представимо у најбољем свјетлу. И ове године учествујемо на заједничком штанду Туристичке организације Републике Српске на којем ће бити туристичке организације већих градова и општина из Српске“, навела је Тодоровићева.

Она је истакла да ће вишеградска Туристичка организација на овогодишњем сајму представити свој најновији промотивни туристички филм састављен од пет спотова као посебних цјелина.

„Прва цјелина је посвећена ћуприји на Дрини, друга Андрићграду, затим посебна цјелина о Вишеградској бањи, вјерском туризму, те бројним манифестацијама које општинска Туристичка организација и општина Вишеград, заједно са другим субјектима из културног и спортског живота, организују да би туристима учинили садржајнијим и интересантнијим боравак у Вишеграду“, навела је Тодоровићева.

Према њеним ријечима, први дан сајма свечано ће отворити предсједник Србије Александар Вучић.

„Надамо се да ће Вучић посјетити и наш штанд, а тог дана ће на Сајму бити и званични представници Републике Српске, начелници градова и општина Српске и начелник општине Вишеград Младен Ђуровић са својим сарадницима“, навела је Тодоровићева.

Тодоровићева је рекла да ће први дан сајма бити посвећен бањама и бањском туризму, те ће тог дана вишеградска бања „Вилина Влас“ представити свој програм рада и оно што она бројним гостима нуди за одмор и лијечење.

Она је подсјетила и да су прва три мјесеца у години вријеме одржавања разних сајмова у свијету.

„Туристичка организација Вишеграда се припрема за свјетске сајмове, а наше циљно тржиште ове године биће Русија и Кина, тако да припремамо брошуре на тим језицима како би привукли туристе из тих земаља да дођу у Вишеград“, рекла је Тодоровићева.

Тодоровићева је навела и да је примјетно да је током 2018. године знатно повећан број долазака кинеских туриста, јер је у јуну укинут визни режим.

„Због величине тог тржишта одлучили смо да штампамо брошуре на кинеском језику, а наше братске и снажне пријатељске везе са Русијом, као и све већи долазак туриста из ове земље, нагнале су нас да штампамо брошуре и на руском језику“, истакла је Тодоровићева.

Она је додала да је израда брошура у току, те да очекује да ће половином фебруара угледати свјетлост дана.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да општина Вишеград и локална Туристичка организација имају много тога да понуде туристима, те да је ове године акценат на бањском туризму.

„У наредном периоду радићемо на побољшању бањског туризма, како би употпунили нашу понуду“, навео је Ђуревић.

СРНА