Ученицима представљено стваралаштво локалних књижевника

30.11.2021.

Просвјетни радници Основне школе „Вук Караџић“ у Вишеграду организовали су данас радионицу за ученике у оквиру које је представљено стваралаштво локалних књижевника који пишу за дјецу ради популаризације читања.

Наставник енглеског језика Снежана Јевђић рекла је да су наставници, учитељи и други запослени у овој образовној установи током протекле седмице заједно са ученицима на разне начине и кроз бројне активности обиљежавали „Дан читања“.

„Правили смо паное, како у централној школи тако и у подручним одјељењима, гдје су промовисани наши књижевници, одређени наслови, омиљене књиге ученика“, навела је Јевђић, додајући да школска библиотека сваког мјесеца има акцију препоруке књиге.

Она је истакла да су и за првачиће обезбијеђене активности гдје ученици виших разреда читају за њих бајке, пјесмице и занимљивости, како би и најмлађи ученици били обухваћени овом акцијом којом се промовише значај читања.

„Дани читања у Српској“ организују се први пут у оквиру кампање „Читајмо заједно“ Министарства просвјете и културе Републике Српске, као стална активност ради популаризације читања, књижевности и књижевника, те изградње књижевне публике.

СРНА