Ученици упознати о ризицима на интернету

11.02.2020.

Тридесеторо ученика Основне школе „Вук Караџић“ у Вишеграду на предавању, које су им данас одржали представници локалне Полицијске станице, упознато је о безбједносним ризицима употребе друштвених мрежа.

Припадник Полицијске станице Вишеград Жељана Пајевић рекла је да су предавања о безбједном интернету организована да би ученици били упознати о његовој правилној употреби, али и упозорени на све посљедице и ризике који могу настати усљед неправилног кориштења.

„Предавањем се ученицима жели скренути пажња на опасности интернета које настају кориштењем друштвених мрежа, али и других опасности које вребају на интернету“, истакла је Пајевићева.

Педагог у Основној школи „Вук Караџић“ Мира Стојановић рекла је да Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске континуирано организује различите едукације у школи.

„Без обзира на то колико се дјеца свакодневно информишу о свакодневним злоупотребама и кориштењу интернета, свака врста едукације добро дође“, истакла је Стојановићева.

Директор Основне школе „Вук Караџић“ Момир Радојчић рекао је да је угроженост дјеце на интернету све већа због чега је ово предавање веома важно.

Предавање је организовано у оквиру обиљежавања Међународног дана безбједног интернета.

СРНА