Ученици посјетили цркву и џамију

05.04.2017.

Ученици деветог разреда Основне школе „Вук Караџић“ из Вишеграда посјетили су данас Храм Светог цара Лазара и свих српских мученика у Андрићграду, као и Цареву џамију у Вишеграду.

Стручни савјетник у Међурелигијском вијећу у БиХ Игор Кожемјаким рекао је да су ученици у оквиру „Дана отворених врата“, који је уприличила организација „Про будућност“ посјетили ове вјерске објекте.

„Вишеград је са 65 локалних заједница у БиХ члан пројекта `Про будућност`, који има за циљ прихватање различитих наратива и враћање повјерења међу грађане БиХ, без обзира на њихову националну, вјерску или другу припадност“, изјавио је Кожемјаким.

Он је напоменуо да Међурелигијско вијеће учествује у пројекту „Отворених врата“, гдје ученици завршних разреда добијају информације о учењу и о вјерским заједницама, а посебно о изградњи мира.

„Ученици су показали изузетно предзнање, а одазив вјерских службеника био је одличан, што ме изузетно радује“, додао је Кожемјаким.

Директор Основне школе „Вук Караџић“ Момир Радојчић навео је да су ученици српске и бошњачке националности заједно са наставником посјетили вјерске објекте, како би разумјели слободу вјере и упознали различитости других религија.

„Ученици су задовољни јер су о другим религијама научили оно што раније нису знали“, додао је Радојчић.

СРНА