Убрзати проток туриста на граничним прелазима

08.12.2022.

Надлежним министарствима у Србији и БиХ треба упутити иницијативу о одређивању интегрисаног граничног прелаза, како би се убрзао проток туриста, а посебно током љетне туристичке сезоне, закључено је на конференцији Туристичке организације регије западна Србија, која је одржана у Мокрој Гори.

У раду овог дводневног скупа са циљем бољег повезивања и јачања туризма учествовали су и представници Туристичке организације Вишеград.

Из Туристичке организације Вишеград речено је Срни да је током дискусије на конференцији констатовано да туризам, као најбрже растућа грана привреде, не смије да познаје границе, те да су у том контексту указали на проблем дужине чекања на граничним прелазима Котроман и Вардиште.

На конференцији, која је завршена јуче, туристички радници су сумирали остварене резултате током туристичке сезоне у години на измаку и представили пројекте за наредну годину.

Учесници конференције, односно панелисти, били су еминентни стручњаци из области туризма, медија, туристичких и консалтинг агенција.

СРНА