У суботу Вишеградска регата

09.07.2018.

Вишеградска регата, коју организује Туристичка организација Вишеград у сарадњи са општином, биће одржана у суботу, 14. јула, потврдио је данас Организациони одбор ове манифестације.
Према ријечима Бранислава Андрића из Туристичке организације Вишеград, регата ће стартовати у 9.30 часова испод Моста Мехмед-паше Соколовића, а затим ће учесници око 13.00 часова у Старом Броду положити цвијеће на споменик страдалим Србима у Другом свјетском рату.

„Учесници ће наставити даље до кампа Стари Брод гдје ће за њих бити организована занимљива спортска такмичења, а полазак из Старог Брода планиран је у 17.00 часова“, рекао је Андрић.

Он је додао да се и ове године очекује између 300 и 400 учеснике, а пријаве су почеле данас и трајаће до четвртка 12. јула.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић истакао је да је циљ општине да Вишеградска регата, као и Бајинобаштанска, буде што масовнија и препознатљива у региону.

„Први пут ове године у оквиру регате биће организован и музички програм, а од 22.00 часа на Тргу палих бораца концерт ће одржати рок група `Регина`“ рекао је Ђуревић.

СРНА