У суботу Међународни фестивал фолклора

14.06.2023.

Међународни фестивал фоклора, на којем ће наступити девет друштава из Републике Српске и Србије, биће одржан у суботу, 17. јуна у Вишеграду.

Умјетнички руководилац Српског соколског друштва „Краљ Петар Ујединитељ“ Данијела Шућур рекла је новинарима да ће фестивал ове године окупити бројне госте из Србије и Републике Српске, а почеће традиционалним дефилеом фолклориста вишеградским улицама у 18.00 часова.

„Вишеграђани ће имати прилику да виде разноликост ношњи у којима ће учесници наступити на концерту који ће бити одржан у Андрићграду“, рекла је Шућурева.

На овом фестивалу наступиће чланови друштава – Ансамбл народне пјесме и игре Културно-умјетично друштво /КУД/ „Стублине“ из Обреновца, Удружење фолклорних ансамбала „Традиција“ из Трстеника, КУД „Јован Дучић“ из Нове Гајдобре, КУД „Весна“ из Мојковца, КУД „Моравица“ из Ивањице, Удружење грађана „Ера“ из Ужица, КУД „Опленац“ Топола, КУД „Голија“ из Новог Пазара, КУД „Краљевачка ризница“ из Краљева и домаћини КУД „Краљ Петар ујединитељ“ и КУД „Бикавац“.

Међународни фестивал фолклора у Вишеграду се одржава од 2004. године, а посљедње три године није одржаван због пандемије вируса корона.

Концерт је планиран за 18.30 часова на спортском терену у Андрићграду, а у случају лоших временских услова, биће одржан у Градској дворани.

Покровитељи фестивала су општина Вишеград и предузеће „ХЕ на Дрини“ Вишеград.

СРНА