У Републици Српској сутра дан жалости због трагедије у Београду

04.05.2023.

У Републици Српској сутра ће бити дан жалости због трагедије у београдској Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду у којој је убијено осморо ученика и радник обезбјеђења, а шесторо дјеце и наставник су рањени, одлучила је данас Влада Републике Српске на ванредној сједници у Бањалуци.
Премијер РС Радован Вишковић истакао је да су задужени министарства просвјете и културе и унутрашњих послова да припреме информацију о стању малољетничке делинквенције у РС.

“Нажалост, у посљедњим годинама имамо погоршање стања када је ријеч о малољетничкој делинквенцији. Полиција ће појачано дежурати испред школа у РС”, рекао је Вишковић на конференцији за новинаре након ванредне сједнице Владе Републике Српске.

Сједници су присуствовали и предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине РС Ненад Стевандић и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

У пуцњави у Основној школи “Владислав Рибникар” у Београду јуче је убијено осморо ученика и радник обезбјеђења, а шесторо дјеце и наставник су рањени. Полиција је ухапсила ученика чији су иницијали К.К. који је починио злочин.