У припреми нова Стратегија развоја општине

01.02.2018.

У Вишеграду је данас одржан радни састанак Партнерске групе за развој с циљем успјешног спровођења процеса израде документа за будући развој ове локалне заједнице.
Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да постоји низ разлога због којих су се опредјелили за израду нове стратегије.

„Предложене су квалитетне идеје везане за развој општине Вишеград у наредном периоду, које ће бити предвиђене у Стратегији развоја од 2018. до 2027. године, да би касније могли спроводити све што смо планирали“, појаснио је Ђуревић.

Он је навео да ће бити много лакше када је ријеч о буџету, јер ће се дио средстава планирати у буџету, а дио из других фондова, што према његовим ријечима, ствара широк спектар могућности за развој.

Ђуревић је захвалио свима који су присуствовали данашњем састанку и што су схватили намјеру и жељу да општина Вишеград добије квалитетну стратегију развоја.

Стратегија развоја биће израђена у сарадњи са Развојном агенцијом УН /УНДП/ у оквиру пројекта Локални интегрисани развој у коме општина Вишеград учествује као партнерска јединица локалне самопуправе.

СРНА