У предшколском програму 60 малишана

28.02.2022.

У Вишеграду ће сутра у Јавној установи за предшколско образовање и васпитање „Невен“ почети бесплатан предшколски програм за дјецу, у који ће бити укључено 60 малишана.

„Ради се о дјеци која нису била обухваћена неким обликом предшколског васпитања и образовања и која нису похађала цјеловити развојни програм, а која треба да пођу у први разред основне школе у септембру“, рекла је директор вртића Данка Митровић.

Она је нагласила да је у овој години Министарство просвјете и културе, које финансира програм, обезбиједило за сваког полазника предшколску радилицу – уџбеник, који ће рад са дјецом учинити много занимљивијим и квалитетнијим.

Према њеним ријечима, обданиште ради пуним капацитетом, а попуњене су све четири групе дјеце која похађају редовну наставу, те ће због недостатка простора, програм за предшколце бити реализован свакодневно у поподневним сатима, од 15.30 до 18.30 часова.

„Циљ програма за дјецу у години пред полазак у школу је вишеструк, а прије свега представља подршку дјетету у погледу социјалне зрелости и емоционалне стабилности, која ће се надограђивати у школи“, указала је Митровићева.

Програм припреме за дјецу у години пред полазак у школу обухваћено је 3.869 дјеце из Републике Српске, а биће реализован од сутра до 31. маја.

СРНА