У посјети учесници „Јахорина филм фестивала“

22.09.2017.

Вишеград је данас посјетило тридесетак учесника „Јахорина филм фестивала“ из Републике Српске, Србије, Хрватске, Словеније, Француске, Грчке и Швајцарске.

Замјеник начелника општине Младенко Тасић рекао је новинарима да Вишеград даје велики значај културним манифестацијама.

„Нашим гостима смо показали туристичке потенцијале које Вишеград има. То је, осим ћуприје, Андрићград који је један од најпосјећенијих и најљепших комплекса, а ми се морамо потрудити да то покажемо на најбољи начин“, истакао је Тасић.

Организатор Фестивала Вера Деспић изјавила је новинарима да је циљ посјете да се гостима покажу знаменитости Вишеграда, а нарочито Андрићград.

„Наши гости су одушевљени. Гостопримство у Вишеграду је одлично, а током посјете старом мосту и Андрићграду имали смо и водиче“, истакла је Деспићева.

Учесник Фестивала Марија Кесеровић из Словеније напоменула је да су Вишеград посјетили како би видјели културно-историјске знаменитости.

„Овдје се види нешто другачије, чега нема у осталим градовима. Све је дивно уређено, а посебно ће бити када се отворе школе и театар за студенте, који би могли да добију инспирацију за рад“, додала је Кесеровићева.