У обданиште „Невен“ уложено 50.000 КМ

20.05.2022.

У обданиште „Невен“ у Вишеграду од 2016. године до данас, уз подршку општине и других субјеката уложено је 50.000 КМ, што говори о томе да су нам дјеца приоритет и да све што радимо, радимо за подмладак и будућност овог града, рекао је начелник општине Младен Ђуревић.

Он се у изјави новинарима, осврнуо и на чињеницу да је садашња скупштинска већина из буџета општине скинула 60.000 КМ, како би уредила своје канцеларије, односно средства пребацила на Скупштину општине.

„Наша брига, рад и посвећеност дјеце је видљива на сваком кораку. Када смо почели са радом прије шест година, обданиште је имало око 60 дјеце, а данас захваљујући подршци општине има дупло више и то је подстицај и дјеци и родитељима“, истакао је Ђуревић.

Он је напоменуо да је општина помогла у набаци дјечијих постељина, дидактичких средстава, видео-надзора.

„Сви ми заједно знамо да без младости нема будућности и зато се захваљујем свима који су имали слуха и помогли васпитно-образовне установе и позивам да и даље пружамо подршку нашој дјеци и омладини“, поручио је Ђуревић.

Директор обданишта „Невен“ Данка Митровић рекла је да напредак у обданишту у протеклих шест година евидентан и односи се на број дјеце и васпитно-образовних група, али и на напредак у свим другим аспектима рада.

„Ту мислим на хигијенски аспкет рада, естетски, па и финансијски. Захваљујући доброј сарадњи са оснивачем и разумијевању од начелника општине сви наши планови изашли су из домена планираног, реализовани су и тиме нашу дјецу учинили много срећнијима“, истакла је Митровићева.

У обданишту „Невен“ тренутно борави 110 малишана.

СРНА