У новом инвестиционом плану изградња марине

07.06.2023.

Представник државног капитала у Андрићграду Недељко Елек рекао је данас у Андрићграду да је у другој фази улагања у развој овог туристичког комплекса планирана изградња марине за бродове.

Елек је, говорећи о новом инвестиционом циклусу, навео да је у плану и да ова локална заједница добије најсавременији аква-парк у овом дијелу Европе у којем ће посао добити 200 људи.

„То је на нивоу једне фабрике. Наш циљ је да ово мјесто буде центар спајања двије најљепше српске планине – Јахорине и Златибора“, рекао је Елек на заједничкој конференцији за новинаре са министром трговине и туризма Републике Српске Денисом Шулићем и идејним творцем Андрићграда Емиром Кустурицом на којој су представљени садржаји, понуда и планови Вишеграда, као и улагања Владе Републике Српске у Андрићград.

Елек је истакао да инвестиције не значе ништа ако нема ко да ради, те најавио
да ће у Андрићграду бити отворен факултет за туризам у сарадњи са Универзитетом у Источном Сарајеву.

Он је навео да је у плану да се, у сарадњи са надлежним органима Србије и Републике Српске, добије и интегрисани гранични прелаз.

„Нико не жели сатима да чека на граници да би дошао од Мећавника до Андрићграда. Морамо подићи и свијест о екологији. Ружне слике плутајућег отпада у Дрини које гледамо не смију више да се понављају и на заштити природе ћемо заједно радити“, поручио је Елек.

Све ове инвестиције у туризам и гасификацију цијеле регије која ће, према његовим ријечима, бити урађена, биће реализоване ради исправљања историјске неправде према овом крају који је запостављан деценијама.

„Зато бих и волио да ови наши сусрети постану чешћи. Да се увијек почетком јуна нађемо овдје и резимирамо шта смо урадили и шта ћемо радити и да то пређе у лијепу традицију“, рекао је Елек.

Елек је позвао представнике медија и туристичке партнере на сарадњу при реалозацији ових планова.

СРНА