У недјељу Веслачка регата

20.09.2017.

Веслачки клуб „Једрина“ из Вишеграда у недјељу, 24. септембра, организује регату под називом „Вишеград – Андрићград 2017“ за млађе категорије.
Предсједник Клуба Небојша Марковић рекао је новинарима да ће на регати учествовати 10 клубова из Србије – „Партизан“, „Црвена звезда“, „Сава“, „Графичар“, „Галеб“, „Чуруг“, „Смедерево“, „Палић“, Данубиус“ и „Сребрно језеро“.

Он је додао да квалификационе трке почињу у 10.00 часова, а финале од 13.00, те да ће се веслачи такмичити у више категорија на стази дугој 800 метара између два моста на Дрини.

Марковић каже да је оптимиста када је ријеч о развоју веслања на овом подручју, како такмичарског, тако и рекреативног, те да се отварају реалне могућности да Вишеград буде смјештен на веслачку мапу Европе и свијета.

„Циљ нам је да понудимо још једну врсту туризма – спортски туризам. Од када је био домаћин Балканског веслачког првенства 2014. године, наш клуб уз помоћ покровитеља на локалном нивоу и пријатеља веслања широм Европе, инфраструктурно, стручно и спортски све више напредује. Наш интернационални веслачки центар на Дрини постаје конкурентан другим локацијама у региону“, нагласио је Марковић.

Организатори регате су општина Вишеград, Андрићград на челу са предсједником Веслачког савеза Републике Српске Емиром Кустурицом и „Хидроелектрана“ Вишеград.

СРНА