У недјељу „Скокови са вишеградске ћуприје“

12.07.2023.

У Вишеграду ће у недјељу, 16. јула, бити одржана спортско-туристичка манифестација „Скокови са вишеградске ћуприје“ коју организује Туристичка организација под покровитељством општине Вишеград.
Као и претходних година Вишеград ће угостити скакаче из Србије, Црне Горе и БиХ.

Према ријечима директора вишеградске Туристичке организације Марка Божића, из Вишеграда ће и ове године отићи лијепа слика Дрине и ћуприје у свијет, а све са циљем како би заинтересовали све оне који још нису посјетили Вишеград да то што прије учине.

„Ми спадамо у градове који имају ту привилегију да захваљујући задужбирану великом везиру Мехмед-паши Соколовићу имамо једну овакву грађевину на којој можемо да организујемо различите манифестације, а скокови спадају у ред најатрактивнијих“, додао је Божић.

Он каже да ће ове године са старе ћуприје скакати око 20 најхрабријих скакача из региона, а домаћини су обезбиједили и пригодине награде – за прво мјесто награда је 700 КМ, за друго 500, а за треће 300 КМ.

Скокови на мосту Мехмед-паше Соколовића почеће у 16.00 часова.

Прва манифестација „Скокови са вишеградске ћуприје“ одржана је 2007. године када је Унеско овај мост ставио на листу заштићених споменика свјетске културе.