У Дрину пуштено више од 5.000 поточне пастрмке и шарана

26.07.2023.

Ријека Дрина у горњодринском сливу порибљена је са 2.200 млађи поточне пастрмке и 3.000 млађи шарана, захваљујући предузећу „Хидроелектране на Дрини“, које је за овај посао издвојило 55.000 КМ.

Директор овог предузећа Недељко Перишић рекао је новинарима да се наставља успјешна сарадња са Удружењем „Дринска језера“ и порибљавају се Дрина и њене притоке, изнад и испод хидроелектране.

„Као и ранијих година на бази стратешких докумената и доброг пословања успјели смо да обезбиједимо средства за порибљавање ријеке Дрине, а осим Вишеграда, порибљавање је рађено на територији општина Ново Горажде, Рогатица, Рудо, Чајниче и Фоча“, истакао је Перишић.

Предсједник Рибарско-еколошког удружења за заштиту вода „Дринска језера“ Александар Којић захвалио је управи предузећа „Хидроелектране на Дрини“ за несебичну помоћ у порибљавању и обогаћивању рибљег фонда ове ријеке.

„Овим завршавамо порибљавање наше прелијепе Дрине, а на нашем језеру је убачено 2.500 килограма млађи шарана и 700 килограма млађи поточне пастрмке“, напоменуо је Којић.

СРНА