У Дому за лица са инвалидитетом ускоро павиљон за маљољетнице

10.06.2023.

Дом за лица са инвалидитетом у Вишеграду, који збрињава женска лица ометена у развоју, отвориће наредне седмице павиљон за малољетнице, рекао је помоћник директора Дома Перо Крстић.

Он је навео да су Дому смјештене 184 кориснице, а у новом павиљону ће моћи да боравити још њих 20.

Крстић је рекао да захваљујући ресорном министарству, Влади Републике Српске и општини Вишеград ова установа функционише на најбољи начин.

Он је додао да је у плану покретање пилот пројекта становања уз подршку, за кориснице које могу релативно самостално да живе уз надзор запослених ове установе.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да ова установа заслужује велику пажњу Републике Српске и ове локалне заједнице.

Он је рекао да ће упутити приједлог Скупштини општине да се Дому за лица са инвалидитетом додијели повеља општине Вишеград, како би и на тај начин упутили захвалност и пружили додатну мотивацију за запослене у овој установи.

Дом је организовао данас родбински састанак на којем су кориснице извеле пригодан културно-умјетнички програм за своје родитеље, као и пријатеље ове установе.

Радојка Гајић из Добоја чија кћерка борави у овој установи четири године каже да су услови у Дому веома добри, а посвећеност запослених на завидном нивоу.

Приредбу корисница уљепшали су својим наступом и чланови Културно-умјетничког друштва „Бикавац“ из овог града.

СРНА