У Андрићграду одржано Светосавско вече

30.01.2018.

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ из Вишеграда организовало је вечерас у Андрићграду Светосавско вече на којем је бесједу о Светом Сави казивао протојереј ставрофор Рајко Цвјетковић.
Протојереј Цвјетковић истакао је да је Свети Сава инсистирао на просвјети, знајући да само образован човјек може бити користан човјечанству, Цркви и отаџбини.

У програму су учествовали ученици Средње школе „Иво Андрић“, рецитатори Основне школе „Вук Караџић“, Дјечији хор „Сунце“ и пјесници Друштва љубитеља писане ријечи „Мост“ из Вишеграда.

Предсједник Друштва љубитеља писане ријечи „Мост“ Славко Хелета изразио је задовољство због успјешне и веома посјећене Светосавске вечери.

„Ову свечаност ћемо од сљедеће године, највјероватније, садржајно проширити бројем учесника и на неки начин направити светосавски сабор културе у Вишеграду“, рекао је Хелета.

У оквиру програма, Народна библиотека „Иво Андрић“ прогласила је најактивније читаоце у 2017. години, а то су Родољуб Кујунџић, пензионер Милосав Видаковић, средњошколка Слађана Аврамовић и ученици основне школе Лара и Ђорђе Васиљевић.

СРНА