У акцији добровољног давалаштва прикупљене 22 дозе крви

23.11.2018.

Актив добровољних давалаца крви предузећа „Хидроелектране на Дрини“ из Вишеграда организовао је данас акцију током које су прикупљене 22 дозе драгоцјене течности.

Секретар Актива Милисав Васић изразио је задовољство одзивом акцији, која је организована поводом дана предузећа и истакао да је остварена веома добра сарадња са клиникама широм Републике Српске, Србије и Федерације БиХ.

„Имамо веома добру сарадњу са трансфузијама у Фочи и Бањалуци, са клиником у Тузли, са `Галеником` са Војномедицинске академије из Београда, ужичком болницом и Удружењем `Кап по кап` из Ужица. Када је било неопходно ишли смо да дајемо крв у Сарајево, Горажде и на Косово и Метохију. Дјелујемо када је потребно и излазимо у сусрет свима, никога нисмо одбили“, нагласио је Васић.

Он је позвао све младе да буду добровољни даваоци јер тако могу другом спасити живот.

Васић је захвалио за подршку Управи предузећа „Хидроелектране на Дрини“ и свим радницима који дају крви и новац за рад Актива.

„Имамо подршку цјелокупног предузећа“, истакао је Васић.

Актив добровољних даваоца крви предузећа „Хидроелектране на Дрини“ постоји 10 година и у том периоду прикупљено је 1.160 доза драгоцјене течности.

СРНА