Туристичка организација ускоро у новим просторијама

05.09.2018.

Туристичка организација Вишеград биће пресељена у нове просторије 20. септембра, дан уочи славе општине Мале Госпојине, а опремање просторија одвија се планираном динамиком, рекао је Срни начелник ове општине Младен Ђуревић.

Ђуревић је рекао да Туристичка организација Вишеград, чије се нове просторије налазе у Улици Краља Петра Првог, заслужује простор у центру града, како би туристима била на услузи.

Директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић рекла је да се нови објекат обухвата више од 90 метара квадратних, те да се састоји од првог дијела на коме ће се налазити инфо-пулт и другог дијела који је замишљен као музејска поставка Вишеграда.

„У другом дијелу ћемо изложити старе фотографије и уникатне предмете, као што је срушени споменик Иви Андрићу који смо извадили из Дрине, затим пијанино из куће Лотике Целермајер“, рекла је Тодоровићева.

Она је изразила задовољство што ће градска Туристичка организација, након 12 година рада у неусловном објекту, добити нове просторије у главној улици.

„Надамо се да ћемо након пресељења у нове просторије у центру моћи боље туристима у Вишеграду пружити све потребне информације“, рекла је Тодоровићева и захвалила локалној власти за финансијску подршку.

СРНА