Тодоровић: Овог љета очекује се већи број кинеских туриста

29.05.2018.

Туристичка организација Вишеград очекује у овој љетној сезони повећан број туриста из Кине због укидања виза кинеским држављанима за посјете БиХ, рекла је Срни директор Туристичке организације Оливера Тодоровић.

Тодоровићева је додала да је данас на снагу ступио безвизни режим између БиХ и Кине за туристичке посјете до 90 дана, чиме се отвара нова велика шанса за даљи развој туризма.

Она је додала да су већ данас, првог дана укидања виза за кинеске држављане, Вишеград посјетиле двије велике организоване групе туриста из те земље.

„Поред тога, туристички инфо-центар на градском тргу је данас посјетило и неколико мањих група Кинеза, који су изнајмљеним аутомобилима дошли из Србије“, нагласила је Тодоровићева.

Према њеним ријечима, посљедњих неколико година цијела БиХ је позиционирана као занимљива дестинација за кинеске туристе, који су познати као нација која доста путује на далеке дестинације и као туристи који на својим путовањима троше много новца.

Она је навела да је један од најинтересантнијих туристичких програма већ представљен на кинеском тржишту за посјету Србији и БиХ под називом „Путевима Валтера“, који, између осталог, предвиђа и посјету Вишеграду.

Тодоровићева је појаснила да је програм назван по југословенском играном филму „Валтер брани Сарајево“, који је и данас култни филм у Кини.

„Представници Туристичке организације Вишеград су у јануару ове године били домаћини кинеској агенцији `Сај хуа тревел` у Београду и упознали их о туристичкој понуди и смјештају у Вишеграду“, навела је Тодоровићева.

СРНА