Тодоровић: Љето богато манифестацијама

16.03.2019.

Директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић рекла је да је све спремно за почетак љетне туристичке сезоне која ће бити употпуњена новим садржајима.

„Бројним манифестацијама овог љета покушаћемо да Вишеград учинимо још занимљивијим“, рекла је Тодоровићева и додала да је задовољна бројем туриста у прошлој години.

Она је навела да ће почетком љетне сезоне бити одржане манифестације „Дрински котлић“, „Пасуљијада“, „Вишеградска регата“, као и скокови са вишеградске ћуприје, те подсјетила да су под покровитељством општине од прошле године уведене и двије нове манифестације.

„Једна од њих је фестивал електронске музике, а ове године се припремају двије нове манифестације. То ће бити манифестација посвећена вину и сиру, те манифестација која је у окружењу постала веома интересантна, а ријеч је о фестивалу крафт пива“, додала је Тодоровићева.

Она је рекла да је прошле године отворен „зип лајн“, за све они који желе да доживе адреналински тренутак у овом граду, те вожња туристичким возићем.

У општини Вишеград напомињу да се припрема традиционална манифестација „Вишеградска стаза“, посвећена успомени на дјело нобеловца Иве Андрића.

„Ова манифестација има изузетан значај не само за Вишеград, већ и за регију. Ово је манифестација која нас подсјећа на нашег нобеловца, а током трајања `Вишеградске стазе` угостићемо бројне писце и пјеснике, те одржати представе, које ће употпунити културни програм нашег града“, рекао је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић.

Он је истакао да је општина била организатор манифестације „Зимски дани Вишеграда“, те културних манифестација, као што су „Лицидерско срце“, Међународни фестивал фолклора, као и бројних догађаја за које пружа подршку у организацији.

СРНА