Тијана Бошковић у Андрићграду

29.09.2023.

Најбоља свјетска одбојкашица Тијана Бошковић боравила је данас у Вишеграду и посјетила Андрићград.

Одборник Скупштине општине Вишеград Дарко Андрић пожелио је добродошлицу Тијани која је рекла Срни да радо долази у овај град и да јој се овдје много допада.

Бошковићева се за вријеме обиласка Андрићграда стрпљиво фотографисала са фановима.

Андрић је рекао да је понос бити са најбољом одбојкашицом свијета која воли свој народ.

„Успјех Тијанин смо сви пратили и навијали за њу и много пута нам је донијела радост представљујући Републику Српску у најбољем свјетлу“, истакао је Андрић.

Бошковићева, рођена у Требињу, поред освојене прве златне медаље у историји српске одбојке на Светским првенствима, проглашена је за најбољу играчицу Свјетског првенства у Јапану 2018. године, а годину касније и за најкориснију играчицу Европског првенства у Турској.

На Олимпијским играма у Токију 2020, освојила је бронзану медаљу. Проглашена је за најбољег коректора олимпијског турнира.

У септембру 2021. године на мечу полуфинала Европског првенства против Турске, оборила је свјетски рекорд по брзини смеча од 110,3 километара на час. Освојила је сребрну медаљу на том првенству, чија је завршница одржана у Београду. Изабрана је за најбољег коректора на првенству.

Била је капитен репрезентације Србије на Свјетском првенству 2022. године у Пољској и Холандији, на ком је са репрезентацијом одбранила свјетско злато. Проглашена је за најбољу играчицу Свјетског првенства.

СРНА