Свечаности за Бадњи дан и Божић

03.01.2018.

Испред Цркве Светог цара Лазара у Андрићграду у суботу, 6. јануара биће обављено налагање бадњака, док ће на Божић 7. јануара бити организовано ломљење чеснице са златним дукатом.

На Бадње вече вечерње богослужење и налагање бадњака испред Храма Светог цара Лазара планирано је за 19.00 часова, саопштено је из Црквене општине Вишеград.

За дјецу која ће пијукати по слами припремљени су вриједни поклони, за све су обезбијеђени кувано вино, чај и помфрит, а биће приређени и ватромет и забавни програм уз наступ локалног бенда.

Вечерње богослужење и паљење бадњака у Храму Рођења Пресвете Богородице на Мегдану предвиђено је на Бадње вече у 17.00 часова.

У Цркви Светог цара Лазара у Андрићграду на Божић у 18.00 часова биће организовано ломљење чеснице у којој ће се налазити златни дукат и други дарови.

Подршку организацији овог догађаја пружила је општина Вишеград у сарадњи са Српском православном црквом.

Божићне литургије у Храму Рођења Пресвете Богородице на Мегдану и Цркви Светог цара Лазара у Андрићграду биће служене у поноћ и у 9.00 часова, а у храму Свете Тројице у Блацама другог дана Божића у 9.00 часова.

СРНА