Свечана академија поводом Дана Републике 11. јануара

26.12.2018.

Поводом 27. рођендана Републике Српске, у Вишеграду ће 11. јануара бити одржана свечана академија, рекла је Срни Силва Добраш, главни координатор активности за обиљежавање Дана Републике – 9. јануара.

Добрашева је, након данашњег састанка чланова Организационог одбора, навела да се ученици средње и основне школе у Вишеграду припремају за учешће на академији која ће бити одржана у Дому културе са почетком у 13.00 часова.

Она је додала да ће 11. јануара у 12.00 часова бити свечано отворена изложба ликовних радова награђених и похваљених ђака, а договорено је и штампање каталога у „Службеном гласнику“ који представља збир свих награђених литерарних и ликовних радова.

Добрашева каже да је академија у Вишеграду поводом Дана Републике друга по значају у Српској, након централне манифестације која ће бити одржана у Бањалуци.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић позвао је суграђане да присуствују свечаној академији.

„Вишеграду је припала огромна част и обавеза да, од укупно 64 општине у Републици Српској, буде изабран да организује тако важан догађај, у сарадњи са Педагошким заводом Републике Српске“, рекао је Ђуревић.

СРНА