Свечана академија 11. јануара

15.11.2018.

Свечана академија поводом Дана Републике Српске – 9. јануара, коју традиционално организује Педагошки завод Српске, биће одржана у Вишеграду 11. јануара, договорено је на састанку начелника општине Младена Ђуревића и директора Завода Предрага Дамјановића.

Ђуревић је истакао да је ово велика част, јер је Вишеграду указано повјерење да буде домаћин такве манифестације.

„Спремни смо и надам се да ћемо одговорити свим захтјевима. Формиран је организациони одбор, договорене су активности за наредни период и вјерујем да ћемо имати лијепу манифестацију поводом рођендана наше Републике“, рекао је Ђуревић.

Дамјановић је захвалио начелнику општине Вишеград што је прихватио њихов приједлог за организацију ове манифестације.

„Драго ми је да ће то бити организовано у Вишеграду, у дијелу Републике Српске гдје се њеном Дану придаје велика важност“, истакао је Дамјановић.

Према његовим ријечима, Републички педагошки завод је расписао конкурс за најбоље ликовне и литерарне радове за све ученике у Српској, који ће трајати до 7. децембра, послије којег ће комисија изабрати најбоље.

Дамјановић је додао да је план да у Вишеграду, осим свечане академије и изложбе ликовних и литерарних радова, буде изложен и каталог најбољих ликовних и литерарних радова претходних година.

„Тиме ћемо на најбољи могући начин обиљежити Дан Републике Српске“, истакао је Дамјановић.

Свечана академија поводом Дана Републике биће одржана 27. пут.

СРНА