Све спремно за санацију пута у насељу Шегање

17.08.2020.

У насељу Шегање све је спремно за санацију пута од раскрснице за насеље Горње и Доње Шегање у дужини од 510 метара, рекао је Срни начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено – комуналне послове Александар Ђукановић.

Он је истакао да је вриједност инвестиције око 95.000 КМ и да су за ову инвестицију проведене све законске процедуре.

„Извођач радова је уведен у посао и ми очекујемо да ће у наредним данима почети санација пута. Радови су успорени, када је ријеч о асфалтирању, јер извођач није у могућности да изврши све уговорене послове, због оптерећености и преузетих више послова у исто вријеме“, навео је Ђукановић.

Он је напоменуо да је у насељу Горње Шегање урађена рекоснтрукција водоводне мреже, а вриједност радова била је око 120.000 КМ.

Ђукановић је навео да је урађено и зацјевљење канализације која је више деценија била отворена и текла поред саме саобраћајнице.

„За насеље Доње Шегање у току је изградња једног крака канализационе мреже и у току су припреме за други крак канализације, који ће почети у септембру са извођењем радова. Изградњом ове канализационе мреже у потпуности ће се ријешити канализација у овим насељима“, рекао је Ђукановић.

Он је подсјетио да је у претходном периоду урађена јавна расвјета, канализациона мрежа и рекоснтрукција пута за насеље Доње Шегање, након обнове старе жељезничке пруге.

Предсједник Мјесне заједнице Шегање Бранка Зечевић рекла је да је у насељу Шегање у последње три године спроведено неколико пројеката, а један од најважнијих је пројекат оборинских вода, а затим и водовод са којим је ријешен проблем нестанка воде у љетном периоду и проблем мутне воде након падавина.

„Захваљујући општини Вишеград урадиће се и асфалтирање пута на задовољство свих мјештана овог насеља“, истакла је Зечевићева.