Све спремно за отварање Балканског првенства у веслању

09.09.2022.

У Вишеграду је све спремно за Балканско првенство у веслању, које почиње данас и окупља учеснике из девет балканских земаља.

Предсједник Веслачког савеза БиХ Небојша Марковић рекао је Срни да Вишеград има пет стаза по критеријумима Свјетске веслачке федерације – 12 метара ширине и два километра дужине.

„Све је по прописима, судијска организација је дала све похвале за уложени рад и труд. Успјели смо да смјестимо око 400 учесника у Вишеград, што је велики резултат и за наш град и за популаризацију веслачког спорта и све остало што тај спортски туризам доноси“, навео је Марковић.

Он је нагласио да ће у објекту који се налази у Сасама код Вишеград од идуће године долазити око 50 екипа на припреме.

Отварање такмичења је у 18.00 часова и очекује се присуство највећих званичника Републике Српске. Такмичење се завршава у недјељу, 11. септембра у 14.00 часова.

Покровитељ Балканског првенства у веслању је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, а такмичње су подржали и Влада Републике Српске, Јавна установа „Воде Српске“, Министарство породице, омладине и спорта, општина Вишеград, „Хидроелектране на Дрини“, Веслачки савез БиХ, Веслачки савез Републике Српске и Веслачки клиб „Једрина“ Вишеград.

СРНА