Све службе превентивно одрадиле добар посао

18.01.2023.

Директор Републичке управе Цивилне заштите Милан Новитовић рекао је данас у Вишеграду да су због падавина најугроженије општине Невесиње, Билећа, Гацко и дио општине Фоча, да има изливања и поплављених објеката, али да су све службе превентивно одрадиле добар посао и да су посљедице и штета минимални.

Новитовић је изразио захвалност свим службама које су одрадиле добар посао.

Он је истакао да су томе допринијели Влада Републике Српске, те одговорно понашање грађана и локалних институција.

„Формирали смо три центра – у Вишеграду, Фочи и Требињу. Настављамо даље, радимо превентивно, а у случају да буде већих падавина спремни смо за квалитетан одговор“, рекао је Новитовић новинарима након састанка представника општине Вишеград и Републичке управе Цивилне заштите.

Он је навео да су у општини Вишеград активна три мања одрона чија је санација у току, те да све службе раде одговорно и на истом задатку – да заштите људске животе и природна добра.

„Свакодневно пратимо ситуацију и остваривање прогностичког модела који је изнио Хидрометеоролошки завод. Претходне ноћи је највећа количина падавина била у Херцеговини, вечерас се очекује већа количина падавина у дијелу општине Фоча, а сутра у Вишеграду“, напоменуо је Новитовић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је на данашњем састанку сагледана ситуација у вези са водотоковима у Вишеграду, те да је закључено да надлежне службе раде одговорно и да су спремне у случају већих временских непогода.

„За сада је све под контролом и Вишеград ће спремно дочекати најављене велике падавине. Очекујемо да неће бити проблема наредних дана, а суграђани треба да наставе пратити информације Цивилне заштите и медија“, навео је Ђуревић.

СРНА