Сутра из Андрићграда креће трећа етапа трке „Београд-Бања Лука“

19.04.2024.

Испред споменика Петра Петровића Његоша у Андрићграду сутра ће стартовати трећа етапа Међународне бициклистичке трке „Београд-Бањалука“ у којој учествује 175 такмичара из 40 држава.

Према програму трке, прије почетка старта биће интониране химне Србије и Републике Српске, а учеснике овогодишње трке поздравиће начелник општине Вишеград Младен Ђуревић.

На данашњем састанку Организационог одбора ове манифестације, Ђуревић је рекао да је задовољство што Вишеград учествује у овом пројекту, јер је то прилика за промоцију свих туристичких потенцијала које има ова општина.

„Настојимо да будемо добри домаћини, обезбиједили смо смјештај учесницима као и храну и ово је прилика да захвалим свима у Вишеграду који су помогли у организацији овог догађаја, смјештају учесника и свему што је потребно“, истакао је Ђуревић.

Бициклисти ће кренути из Вишеграда у 11.00 часова, а даље настављају преко Рудог, Рогатице и Сокоца до Јахорине.

У циљу безбједности свих учесника спортске манифестације сутра ће од 11.00 часова до проласка такмичара бити потпуна обустава саобраћаја улицама у Вишеграду . улице Ужичког корпуса и Иве Андрића, преко моста Мехмед паше Соколовића, улице Палих бораца, Краља Петра Првог Карађорђевића, а затим на дионици преко магистралног пута од Родић брда преко Јагодине до Добруна.

Прва етапа ове бициклистичке трке вожена је јуче од Београда до Бијељине, а побједник је Дилан Хопкинс из Аустралије, а данашња друга етапа вози се од Зворника.

Трка се завршава у недјељу, 21. априла, етапом од Добоја до Бањалуке.

Међународну бициклистичку трку „Београд-Бањалука“ организују бициклистички савези Републике Српске и Србије у сарадњи са Бициклистичким клубом „БСК“ из Бањалуке.

Одржавање трке, чији је овогодишњи слоган „Србија и Српска заједно“ подржали су предсједник Републике Српске Милорад Додик, Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, Министарство омладине и спорта Србије, као и Представништво Републике Српске у Србији.

СРНА