Шумско газдинство „Панос“ донирало саднице украсног дрвећа

21.03.2018.

Шумско газдинство „Панос“ из Вишеграда, поводом Свјетског дана шума, донирало је општинама Вишеград и Рудо више од 70 садница украсног дрвећа, рекла је директор овог предузећа Младенка Шипчић.

Она је навела да доминирају саднице украсног дрвећа црвени храст, липа, бреза, жалосна врба, сребрнолисна јела и сребребнолисни јавор.

Шипчићева је додала да је Свјетски дан шума упозорење свима да се не понашају као да су природна богатства приватно власништво, истичући да су то богатства која морају да буду сачувана и предата генерацијама које долазе.

„На овај начин желимо да допринесемо уређењу града и подизању свијести о значају шума“, навела је Шипчићева и додала да ће ово газдинство крајем марта организовати акцију пошумљавања.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић захвалио је шумском газдинству на донацији. „У акцији уређења града саднице ће бити посађене на више локација, како бисмо град учинили љепшим“, рекао је Ђуревић.

Свјетски дан заштите шума обиљежава се од 1971. године да би се указало на значај шума и истакле бројне користи за човјечанство.

СРНА