Студенти Музичке академије одржали концерт

12.10.2019.

Студенти Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву одржали су концерт у биоскопу „Доли Бел“ у Андрићграду, поводом Дана библиотекара Републике Српске и 127 година од рођења Иве Андрића.

Продекан за умјетнички и научно-истраживачки рад Музичке академије Биљана Штака рекла је да је ово прилика да се представе вишеградској публици.

Предсједник Друштва библиотекара Републике Српске Стојка Мијатовић изразила је задовољство што су студенти и професори Музичке академије увеличали Дан билолиотекара.

„Библиотекари су везани за име и дјело Иве Андрића и зато су одабрали дан Андрићевог рођења за Дан бибилиотекара. Иво Андрић је путоказ многим библитекама, а свој фонд Нобелове награде је подијелио бибиотекарима БиХ“, подсјетила је Мијатовићева.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да општина подржава све културне манифестације у овој локалној заједници.

Организатори концерта су Друштво бибилиотекара Републике Српске, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ и општина Вишеград.

СРНА