Стигао туристички воз „Носталгија“

28.08.2019.

Туристички воз „Носталгија“ стигао је данас на вишеградску жељезничку станицу са Мокре Горе, а ова тура организована је поводом девет година од почетка рада обновљене пруге.

Машиновођа „Носталгије“ Радомир Милекић, који свакодневно вози на Шарганској осмици, рекао је да је пруга од Мокре Горе до Вишеграда дуга 25 километара и да путници током вожње могу да виде изузетне природне љепоте.

„Вожња траје око два часа, уз задржавања на граничном прелазу. Ове године смо неколико пута долазили у Вишеград, а сљедећа вожња биће у понедјељак, 5. септембра. Имаћемо око 30 странаца који су највише и заинтересовани за ванредне вожње до Вишеграда“, навео је Милекић.

Директор вишеградске Туристичке организације Оливера Тодоровић рекла је да су данашњи датум и манастир Добрун повод да воз „Носталгија“ дође у Вишеград како би путници уживали у туристичкој вожњи долином ријеке Рзав.

„Ово је и додатни туристички садржај у Вишеграду. Иако постоји велико интересовање, нажалост, немамо редовне вожње, па се надамо да ће у наредном периоду бројни туристи из Вишеграда путовати до Мокре Горе, уз обавезно заустављање у Добруну или у Вардишту“, навела је Тодоровићева.

Милан Николић из Лесковца рекао је да му је данашња вожња оживјела сјећање на нека прошла времена.

Од 2004. до 2006. године ревитализована је пруга од Вардишта до Добруна, а на данашњи дан 2010. године свечано је пуштена у саобраћај обновљена пруга од Мокре Горе до Вишеграда.

СРНА