Стање безбједности у саобраћају задовољавајуће

11.09.2023.

Безбједносна ситуација у саобраћају на подручју општине Вишеград је добра, али треба стално радити на њеном унапређењу, оцијењено је на данашњем засједању Савјета за безбједност саобраћаја ове локалне заједнице.

Члан Савјета Момир Радојчић, који је директор Основне школе /ОШ/ „Вук Караџић“, рекао је да је неопходно унаприједити безбједносне мјере око школе, с обзиром на то да је ограда око школског дворишта уништена.

„Проблем је излазак ученика до оближњих продавница, те је поред обиљежавања сигнализацијом, неопходно и постављање лежећих полицајаца“, рекао је Радојчић.

Члан Савјета Српко Баранац рекао је да је горући проблем, како током трајања туристичке сезоне, тако и током цијеле године недостатак паркинг мјеста.

„Донијели смо низ закључака ради изналажења сврсисходног рјешења, како за туристе, тако и за све грађане Вишеграда“, истакао је Баранац.

Идејна рјешења биће урађена до наредног засједања Савјета, а потом ће се у најкраћем року кренути у њихову реализацију, закључак је овог тијела.

СРНА