Средњошколци ће помоћи у акцији чишћења града

06.04.2023.

Вишеградски средњошколци ће помоћи у акцији чишћења града у току мјесеца априла, договорено је на заједничком састанку начелника општине Младена Ђуревића и ученика Средњошколског центра „Иво Андрић.

Ђуревић је рекао да се овом акцијом подиже свијест грађана о значају чисте и уређене животне средине, те изразио задовољство учешћем ученика у овој акцији.

„У акцији чишћења града учествоваће запослени у јавним предузећима и установама чији је основач општина, представници невладиних организација и удружења грађана, спортски клубови, ученици и просвјетни радници основних и средњих образовних установа“, истакао је Ђуревић.

Он је напоменуо да ће се у наредном периоду реализовати различите активности, попут уклањања кабастог отпада, чишћење и прање саобраћајница и јавних површина, садња, комунално-инспекцијски надзор, санација депонија, кошење, орезивање стабала, поправке јавне расвјете и слично.

Ученик Иван Баранац рекао је да су посјетили начелника општине како би се договорили око организације уређења града.

„Догађај ћемо реализовати крајем априла и овом приликом позивамо све заинтересоване грађане и ученике да нам се придруже у акцији чишћења у близини основне школе, насеља Душче, Црнча, Сасе и Бикавац“, истакао је Баранац.

Он је подсјетио да су прије два мјесеца започели учешће у пројекту „Ја грађанин“ и на регионалном такмичењу освојили треће мјесто.

„Обрађивали смо проблем неуређености Вишеграда као туристичке дестинације и као једно од рјешења изабрали смо организовање мјесеца чистоће“, навео је Баранац.