Славље матураната уз пјесму и трубаче

18.05.2017.

Уз пјесму и трубаче матуранти Средње школе „Иво Андрић“ из Вишеграда обиљежили су данас на улицама Вишеграда и Андрићграда завршетак средњошколског образовања.

Директор ове образовне установе Ђорђе Мршевић рекао је да 113 матураната завршава средњу школу, који су представљали и на разним такмичењима.

„Матурско вече планирано је 2. јуна. Обиљежићемо га традиционално, шетњом вишеградским улицама од споменика Иви Андрићу крај вишеградске ћуприје до споменика Андрићу у Андрићграду и слављем у вишеградској бањи, у хотелу `Вилина влас`“, додао је Мршевић.

Он је истакао да ће матурску вечеру за све ученике финансирати општина Вишеград.

Матурантима се придружио начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који је свима пожелио успјешан наставак школовања и пуно среће у животу.

„Иако је свака генерација матураната понос локалне заједнице, морам нагласити да је ово једна сјајна генерација која је општину представила на бројним такмичењима“, додао је Ђуревић.

Разредни старјешина одјељења економских техничара Радмила Пецикоза рекла је да је из ове школе изашла успјешна генерација добрих, младих људи, који већ имају став шта да упишу даље након завршетка Средње школе.

„Ученици су током школовања постигли запажене резултате и стекли добро знање, које ће им помоћи у даљем школовању“, додала је Пецикоза.

Она је похвалила ученике за коректан однос према настави и професорима.

Матуранти су своју радост и добро расположење подијелили са неколико стотина својих суграђана, који су их са дивљењем посматрали и фотографисали.

Средња школа „Иво Андрић“ из Вишеграда испратила је 71. генерацију матураната.

СРНА